OM
OSS

https://assets.tina.io/41189407-8704-403d-b94f-3c5653d73285/EOS 5D Mark III_4681.jpg

Varför

Vi vill ge dig den bästa upplevelsen som är möjligt. Vi gör allt för dig, så gott som. Och det är gott. Oavsett om du vill ha röj och underhållning eller en mysig stund i solen på bryggan är Röde Orm stället för dig. Ta en svalkande öl i solen på bryggan, ät en mysig middag, eller en härlig pizza gjord på färska råvaror. Till detta serverar vi passande dryck av valfritt slag och – förstås – underhållning. Vi håller inte tillbaka. Vi börjar dagen starkt och ökar sedan bara vad natten lider.

Därför

Sedan 1984 har Röde Orm varit vattenhålet i Grebbestad. Invigningen började också med ett brak. Staffan Grebys restaurang Grebys och Ulf Haages Röde Orm var de restauranger som fanns på bryggan när den invigdes 1985 men det höll på att gå riktigt illa på invigningen.

Bryggan sjönk vid invigningen och alla rusade bort till mig. Man hade inte pålat ända ner till berget när man byggde så bryggan gav vika. De ringde från kommunen och bad oss hjälpa till att spärra av bryggan med linor, berättar Staffan Greby.

Tre dagar senare var underarbetet åtgärdat på ett mer ordentligt sätt och restaurangerna och bryggan kunde öppna.

Röde Orm

Namnet Röde Orm anspelar på den äventyrsberättelse i två delar som författaren Frans G-Bengtsson skrev om den rödhårige vikingen Orm Tostessons äventyr, därav namnet Röde Orm. Efter att ha med våld tagits ombord på ett plundrande vikingaskepp blir han vän med de rövande vikingarna och gör goda insatser vid plundringen av en borg i Galicien. Sen fortsätter äventyrsberättelsen i full fart för Röde Orm.

Och en upplevelse för både öga, hjärta och gom är just vad det är att besöka oss.

Carousel bild 0
Carousel bild 1
Carousel bild 2